Dotări

După cum v-am spus echipa medicală multidisciplinară este coloana vertebrală a Clinicilor Dentalis, dar orice echipă are nevoie de echipamente pentru a îi ușura munca, pentru a realiza rapid și cu-n disconfort minim pentru pacient toate operațiunile medicale.

Kavo ORTHOPANTOMOGRAPH™ OP 3D Pro Panoramic

Un echipament profesional multifunctional cu scanare 2D pentru intreaga regiune maxilofaciala (dentitie, articulatii TM si craniu). Echipamentul foloseste ultima tehnologie 3D Low Dose Technology. OP 3D Pro are posibilitatea de upgrade de la 2D/3D la optiunea cu brat cefalometric.

 Avantaje Kavo ORTHOPANTOMOGRAPH™ OP 3D Pro Panoramic:

– Dispozitiv 2D/3D care poate fi actualizat cu Ceph

– Doze de radiatii foarte scazute cu tehnologia Low Dose

– Abilitatea de a compensa pozitionarea incorecta a pacientului si anatomiile dificile cu functia Multilayer oferind cinci imagini panoramice cu o singura scanare

– Obtinerea automata a stratului optim de imagine panoramica cu ORTHOfocus

– Reducerea radiatiilor cu tehnolgie Low Dose (LDT) a KaVo OP 3D pro permite o calitate optimizata in imagini cu raze X cu o doza mai mica de radiatii

Imagini mai clare cu tehnologia MAR

Reducerea artefactului de metal selectabila de utilizator (MAR) reduce influenta radiatiei dispersate, care apare pe structurile de raze X. Aceasta optimizeaza imaginea dintilor cu canale radiculare in special.

Functionarea KaVo OP 3D Pro este proiectata astfel incat toate fluxurile de lucru sa fie efectuate intuitiv si in cateva secunde. Structura clara si simbolurile usor de inteles fac ca setarile sa fie explicative. Indiferent daca este utilizat pentru expuneri 2D sau 3D, panoul tactil de 10,4 inchi permite operarea simpla si clara, oferind o fiabilitate operationala si economisire a timpului.

 

VELscope VX este un sistem de diagnosticare a cavității orale cu scopul de a descoperi din timp anormalitățile mucoasei.

Statisticile legate de cancerul oral arată că rolul sistemului VELscope VX  în diagnosticarea timpurie este foarte important.  De ce? Pentru că doar 50-60% dintre persoanele bolnave de cancer oral reușesc să supraviețuiască o perioadă de 5 ani. Procentul poate crește până la 80-90% dacă boala este descoperită și tratată în fază incipientă.

Obiectivul principal al sistemului VELscope VX este de a îmbunătăți modalitatea prin care specialiștii examinează mucoasa orală și descoperă anomalii ale țesutului. VELscope VX oferă posibilitatea de a descoperi la timp leziunile premaligme (precancerul), cancerul sau dezvoltarea altor boli. Acest sistem poate depista și infecțiile virale și bacteriene, papiloamele scuamoase (responsabile de apariția cancerului), tumori ale glandei salivare și alte anomalii ale mucoasei orale.

Depistarea timpurie permite tratarea cu succes a bolii, creșterea ratei de supraviețuire și menținerea unei vieți sănătoase.

Piesa de mână VELscope VX emite o lumină albastră vizibilă în cavitatea intra-orală, care excită țesutul și îl face fluorescent. Cavitatea orală poate fi astfel examinată în timp real, permițând medicului stomatolog să identifice rapid țesutul suspect care ar necesita o investigare mai amănunțită.

La vizualizarea cu ajutorul piesei de mână VELscope VX, țesutul anormal apare, în general, ca o suprafață neregulată, întunecată, care iese în evidență față de țesutul natural sănătos, verde fluorescent, din jur.

Beneficiile utilizării sistemului VELscope VX pentru pacienți:

Economie de timp – rezultatele se obțin în doar două minute; scanare non-invazivă; fără durere pentru pacient; cea mai simplă metodă de a depista țesuturile anormale din cavitatea bucală.

Biolase Epic X

Laserul diodă EPIC™ X este un dispozitiv chirurgical și terapeutic de avangardă care încorporează tehnologie de ultimă generație. Singurul laser cu lungime de undă de 940 nm care a obținut aprobarea FDA-SUA și care poate fi folosit pentru 3 tipuri de tratamente: țesut moale, albirea dinților și biostimulare / terapia durerii.

În chirurgia țesuturilor moi EPIC™ X oferă un control precis la tăiere, produce hemostază (oprirea sângerării) iar intervenția este confortabilă și rapidă pentru pacient.

În terapia durerii, EPIC™ X a dezvoltat un control eficient al parametrilor importanți, care elimină temporar durerile minore din regiunea maxilo-facială.

EPIC™ X este soluția ideală și una dintre cele mai rapide pentru albirea dinților. Se pot obține între 4 și 6 nuanțe de alb, într-o singură ședință de albire pentru întreaga dantură.

EPIC™ X este singurul laser dezvoltat de BIOLASE exclusiv pentru stomatologie, fiind cea mai recentă inovație în acest domeniu.