Este O Specialitate De Stomatologie Care Se Ocupă Cu Diagnosticul, Prevenirea Și Corectarea Dinților Și Maxilarelor Malpoziționate. De Asemenea, Se Poate Concentra Pe Modificarea Creșterii Faciale, Cunoscută Sub Numele De Ortopedie Dentofacială .

Despre Dr. Ana Nemțoi
- Absolventa Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa”.
- 2010-2011 – Master in Sanatate Publica Oro-Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa”.
- 2012-2014 – Rezidentiat in specialitatea Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala.
- 2015-prezent – Medic specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala.
- 2016-prezent Doctor in Stiinte Medicale, specialitea Radiologie si Imagistica Medicala.
- Coordoneaza activitatea administrativa si medicala a clinicilor Dentalis si practica specialitatea Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala.
Zambetul este partea cea mai expresiva a fetei. Uitati-va in oglinda.Va place zambetul dumneavoastra, sau credeti ca poate fi imbunatatit? Ganditi-va cum reactionati in fata unei persoane care are un zambet placut. Considerati ca este mai atractiva?
Ce sunt gutierele ?!?
Gutierele sunt ca o agrafă, transparente, subțiri și ușor elastică. Asta pentru că trebuie purtate peste dinții strâmbi, trebuie purtate 20 de ore, se pun doar pe dinți și apoi se scot. Dacă îl scoți când mănânci sau te speli pe dinți, viața ta în acest sens cu greu se va schimba. În plus, deoarece tratamentul este digitalizat și planul de tratament este creat și verificat pe computer, este rar ca pacienții să vină pentru o examinare. Este simulat cu fiecare retragere care trebuie schimbată săptămânal.

Tratamentul cu gutiere este de scurta durata.
Acesta este un tratament individualizat în care o gutieră este realizat pentru un anumit pacient și este de obicei mai confortabil și cu o durată puțin mai scurtă decât tratamentul tradițional.
Când ar trebui să fac o programare pentru prima vizită la ortodont ?!?
Vă recomandăm ca copilul dumneavoastră să aibă în jur de 7 ani pentru prima vizită la ortodonție.
Acesta este momentul în care pacienții mici încep să înlocuiască dinții de foioase cu dinții permanenți, iar eventualele probleme ortodontice pot fi identificate devreme în evoluție. Cu toate acestea, dacă observi ceva care te face să te gândești la aspectul dinților copilului tău înainte de această vârstă, nu ezita să-ți faci o programare la un consult ortodontic.

După această consultare inițială cu medicul ortodont, pacientul nu are nevoie să primească aparate ortodontice. Părinții învață dacă există probleme ortodontice și dacă este necesară monitorizarea regulată. Copiii vor fi luați în considerare de către profesioniști care vor interveni la nevoie.
O concepție greșită comună este că tratamentul ortodontic poate începe numai atunci când dinții permanenți ai unui copil sunt toți erupți. Așteptarea până atunci face lucrurile mai complicate, iar tratamentul poate fi mai complex și mai lung.
Tipul și durata aparatului dentar sunt stabilite de medicul ortodont după un consult clinic amănunțit și evaluare radiologică. Folosind aceste date, medicii pot prezice creșterea pacienților și pot face diagnostice precise și complete, care conduc la cele mai bune planuri de tratament.