Implantul Dentar

Dentalis

Dentalis

Implantologia este o ramură a stomatologiei ce rezolvă problemele de edentație (lipsa dinților) cu ajutorul implanturilor dentare.

Implantul dentar este un șurub din titan, care se va insera în os, în locul dinților lipsă. După 4-6 luni se descoperă implantul se inseră bontul protetic și se realizează lucrarea dentară.

Etapele inserarii unui implant dentar:

1. Consult initial

Medicul dentist va discuta cu pacientul, îl va examina și va efectua toate analizele necesare pentru a maximiza șansele unei intervenții chirurgicale de succes și pentru a face ca noul dinte să reziste cât mai mult posibil.

2. Inserarea radacinii artificiale

Clinica Dentalis a realizat cu succes interventii chirurgicale extreme de implantare, chirurgie parodontala, aditie osoasa si autogrefe, interventii chirurgicale de lifting sinusal si extractie dentara in cadrul unei singure sedinte de tratament chirurgical, atata timp cat starea pacientului o permite.

3. Perioada de asteptare pentru osteointegrare

După această intervenție chirurgicală, așteptați câteva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste și osteoblaste) să formeze țesut osos nou în jurul implantului. Acesta este un proces numit osteointegrare.

Osteointegrarea este de obicei ușor acceptată de organism. In acest fel, implantul actioneaza ca suport pentru coroane, punti fixe sau proteze dentare implantabile.

Faza de vindecare după inserarea rădăcinii durează 2-6 luni. Intre timp, pacientul beneficiaza de lucrari protetice interimare care garanteaza functionalitate si estetica pana in momentul recunoasterii lucrarii finale, in functie de situatia clinica.

4. Adaugarea coroanei dentare

Ultima etapa presupune adaugarea bontului protetic si a coroanei dentare – partea vizibila a dintelui inserat.

De ce să alegeți implanturile zigomatice Jdental

Implanturile zigomatice sunt diferite de implanturile dentare clasice, prin faptul că se ancorează la nivelul oaselor zigomatice (oasele pomeților) și nu la maxilarul superior. Pot fi utilizate atunci când calitatea sau cantitatea osoasă maxilară este inadecvată pentru plasarea implanturilor dentare obișnuite. Implanturile zigomatice au fost realizate ca o alternativă pentru reabilitarea maxilarului superior atrofic, folosind protocoalele clasice în două etape, cât și cele de încărcare protetică imediată. Implanturile zigomatice evită procedurile de adiție osoasă și prin urmare, contribuie la un tratament mai scurt și mai confortabil.

Related Articles

Scroll to Top