Endodonție La Microscop

Dentalis

Dentalis

Endodonția la microscop este o tehnică avansată utilizată în tratamentul canalului radicular al dinților. Procedura implică utilizarea unui microscop specializat pentru a oferi o vizualizare extrem de detaliată a canalului radicular și a structurilor asociate.

Young man with patient bib on a dental chair and a dentist who sits next to him. He looks on his teeth using a dental microscope and holds a dental bur and a mirror.

Iată cum funcționează:

Diagnosticul: Înainte de a începe procedura de endodonție, dentistul va efectua mai întâi un examen clinic și radiografii pentru a evalua starea dinților și a determina necesitatea tratamentului canalului radicular.

Pregătirea: După ce se stabilește necesitatea endodonției, pacientul este anesteziat local pentru a reduce disconfortul. Apoi, dentistul pregătește accesul către canalul radicular prin îndepărtarea coroanei deteriorate sau a plombei existente.

Instrumentarea și curățarea: Utilizând microscopul pentru o vizualizare amplificată și detaliată, dentistul îndepărtează țesutul moale infectat și pulpa din interiorul canalului radicular. Apoi, canalul este curățat și pregătit pentru umplere.

Umplerea canalului: După ce canalul este curățat și pregătit, acesta este umplut cu un material inert, de obicei gutaperchă, pentru a preveni reinfectarea și a oferi stabilitate.

Restaurarea dintelui: După finalizarea tratamentului canalului radicular, dentistul poate restaura dintelui cu o coroană sau o altă restaurare dentară pentru a restabili funcția și aspectul acestuia.

Related Articles

Scroll to Top