Detartraj și Airflow

Dentalis

Dentalis

Detartrajul și airflow-ul sunt două proceduri dentare utilizate pentru curățarea și igienizarea dinților și a gingiilor. Aceste proceduri sunt adesea efectuate în cadrul unei vizite regulate la dentist și sunt importante pentru menținerea sănătății orale.

Detartrajul

Detartrajul este o procedură care constă în îndepărtarea plăcii dentare și a tartrului de pe suprafața dinților și din jurul gingiilor. Placa dentară este o peliculă moale și lipicioasă formată din bacterii și resturi alimentare care se acumulează pe dinți și care, dacă nu este îndepărtată, poate duce la probleme dentare precum cariile și boala parodontală. Tartrul este placa dentară care s-a mineralizat și s-a transformat într-o substanță dură, care nu poate fi îndepărtată prin simpla periaj dentar acasă. Detartrajul se realizează cu ajutorul unor instrumente speciale, cum ar fi ultrasunetele sau instrumentele manuale, care îndepărtează depunerile de pe dinți.

Airflow-ul

Airflow-ul este o procedură de curățare a dinților care folosește o pulbere specială de bicarbonat de sodiu și un jet de apă sub presiune pentru a îndepărta placa dentară, tartrul, petele și alte depuneri de pe suprafața dinților. Această pulbere este pulverizată pe dinți cu ajutorul unui dispozitiv care utilizează un jet de aer și apă sub presiune. Airflow-ul este eficient în îndepărtarea petelor de pe dinți și în oferirea unei senzații de curățare și revigorare a dinților și gingiilor.

Related Articles

Scroll to Top